Genç kalmak İsteyenlerin Tercihi Ozon Terapi
Dr. Muhammet Emin ile popüler terapi yöntemlerinden “Ozon Terapi” üzerine söyleştik. Terapi tekniklerinden yararlarına, uygulama yöntemlerinden seans sürelerine kadar merak edilen her şeyi Gamador Life okurları için anlattı.
Ozon Terapi nedir?
Öncelikle ozonun bileşeninden bahsetmek gerekirse, 3 adet oksijen molekülün bir araya gelmesinden oluşuyor. Ozon gazı güçlü, keskin kokulu, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkisi bulunmaktadır. 1700lü yıllarda sterilizasyon amaçlı kullanılıyordu. Oksitleme özelliğinin yüksek olması sayesinde mikroorganizmaları ve toksinleri yok ederek günümüzde sterilizasyon ve filtreleme işlemlerinde kullanılan ozon gazından tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak da faydalanılmaktadır.
Ozon terapinin uygulama yöntemleri nelerdir?
Kan yoluyla uygulanan yönteme Major Ozon Terapi denilir. Hastadan 100 cc kan alınır, yine 100 cc ozon verilip hastaya tekrar enjekte etme yöntemine denir.
Bir diğer yöntem de Minör Ozon Terapi‘dir. O da yaklaşık 3 cc kan alınır, ozon ile birleştirilir ve kas içi yoluyla hastaya enjekte edilir.
İntraartiküler Ozon Terapi‘de de eklem içine uygulanır. Genelde diz ağrılarında kullanılan bir yöntemdir.
Öte yandan İntrarektal Ozon Terapi de makattan uygulanır. Kilo problemi olan, sindirim sistemi çalışmayan, metabolizması yavaş çalışan hastalarımızda ve obezite tedavisinde intrarektal ozon terapi yöntemi kullanılır.
İntravajinal Ozon Terapi de ince bir sonda yoluyla uygulanır. Mantar enfeksiyonları, akıntı ve kaşıntı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
Auricular Ozon Terapi de kulaktan ozon verilmesine denir. Baş dönmesi, duyma problemi olan hastalarımızda bu yöntemi kullanıyoruz.
Ozon tedavisinin yararları nelerdir?
Ozon terapinin çıkış noktası Almanya olarak bilinir, Almanya’da gençlik aşısı olarak ortaya çıkıyor; hücre yenilenmesine katkı sağlar, toksinleri dışarı atar aynı zamanda hücrelerin oksijen ihtiyaçlarını karşılamayı sağlar. Öte yandan ozon terapinin son yıllarda bir “doping” etkisi olduğun söylemek de yanlış olmaz. Performans artırıcı özelliği sayesinde kişinin, günlük yaşamında daha güçlü ve zinde olmasını sağlıyor. Tüm bu özellikleri sayesinde özellikle Avrupa’da tercih sebebi haline gelmiş bir terapidir.
Ozon terapinin özellikle romatizma hastalığına sahip kişilerde de gözle görülür, olumlu sonuçlar verdiği bilinmektedir. Tansiyon, Tip-2 diyabet hastalarında da sıkça kullanılan metodlardan biridir.
Ozon tedavisi kimlere yapılamaz?
12 yaş altı çocuklara, hipertiroidi hastalarına, organ nakli olan bireylere ozon terapi uygulanması önerilmez. Ancak yurt dışında bunu uygulayan merkezlerde bulunmaktadır.
Seans süreleri neye göre belirlenir?
Terapinin yöntemine göre belirlenebilir. Major ozon terapinin seansı 10-15 Dk. Minor ozon terapinin seansı 2-3 Dk sürer. Diğer yöntemlerde aynı orana sahiptir. Yani ihtiyacınız olan terapi çeşidine göre farklılık göstermekle beraber seans süreleri ortalama 2- 15 Dk. aralığındadır.
Ozon terapi hangi alanda uzmanlardan almalıyız?
Ozon terapi, hekim olmayan ya da eğitim almayan kişiler tarafından kesinlikle uygulanmaması gereken bir tedavi metodudur. Bu yüzden mutlaka ozon terapi eğitimi alan bir hekim tarafından yapılması çok önemlidir.
Ozon tedavisini en çok kimler tercih ediyor?
Ozon terapiyi genç ve genç kalmak isteyen kesim çok tercih ediyor. Öte yandan günlük yaşamda performansını artırmak isteyen bireyler ve romatizma hastalarının ilk tercihlerinden birisi oluyor.
Bizi sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın İnstagram için Tıklayın
Bu yazı hakkındaki görüşler: