Ağız Bakımına Dikkat
Ağız Bakımına Dikkat, Sindirim sisteminin başlangıcı olan ağız, dış ortama açık olması ve besinlerle teması gibi sebeplerle mikroorganizmaların üremesi için oldukça elverişli bir ortamdır. Bu nedenle düzenli, doğru ve etkili ağız ve diş bakımının yapılmadığı durumlarda ağız içerisindeki dokularda ve dişlerde oluşan hastalıklar kişilerde oldukça önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu sağlık sorunları ile karşılaşmamak için yapmanız gereken ağız ve diş bakım rutinlerini yeniden hatırlatalım dedik.
Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın
Diş fırçalama, dişlerinizi bakterilerden arındırmak ve çürüklerin oluşumunu önlemek için önemlidir. Yumuşak fırça başlarına sahip bir diş fırçası seçin ve 45 derecelik bir açıda diş etlerine doğru hareket ettirin.
Dilinizi fırçalayın
Dilinizde bakterilerle doludur ve dil fırçalama, ağız sağlığınızı iyileştirir; ağız kokusunu azaltır. Dilinizi fırçalamak için dil fırçası ve diş fırçanızın arkasını kullanabilirsiniz.
Ağız temizliğini ihmal etmeyin
Günde iki kez ağız çalkalama suyu ile çalkalama yapın. Ağız çalkalama suyu, diş etlerinin kanamasını azaltır ve dişlerinizin arasındaki bakterileri temizler.
Diş ipi kullanın
Diş ipi, dişlerin arasında kalan yiyecek parçacıklarını temizler ve diş etlerinin arasındaki bakterileri öldürür. Diş ipini haftada en az bir kez kullanın.
Ağız ve diş sağlığınızı kontrollerini aksatmayın
Ağız bakımı ve diş sağlığınızı korumak için düzenli olarak doktorunuza görünün. Ağız ve diş sağlığınız için önemli olan diş taşı ve diş eti hastalıklarının erken teşhisi ve tedavisi için düzenli diş hekimi kontrollerine hayati önem taşımaktadır.
Diş taşı oluşumuna dikkat
Diş taşı, dişlerde ve diş etlerinde oluşan bakteri plağının sertleşmesiyle oluşur. Plak, dişlerinizde yiyeceklerin ve suyun birleştiği bakterilerden oluşur; diş etlerinizin üzerine ve dişlerinizin arasına yerleşir. Plağın zamanla sertleşmesiyle diş taşı oluşur. Diş taşı, dişlerinizi ve diş etlerinizi zararlı bakterilerden korur ve diş eti hastalıklarının oluşumunu önler. Ancak, diş taşı fazla biriktiğinde diş eti hastalıklarına yol açabilir, diş kaybına neden olabilir. Diş taşının oluşumunu önlemek için düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanın.